• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

akkerbouwbedrijf.beakkerbouwbedrijf.be

Nieuws voor de vlaamse akkerbouwer

  • Nieuws
  • Machines
  • Duurzaamheid
  • Gewasbescherming
  • Poten & zaaien
  • Oogst
  • Marktprijzen
  • Partners
    • Yara
  • Abonneren & meer
    • Gratis abonnement op de Akkerbouwkrant
    • Uw abonnement op Akkerbouwkrant aanpassen
    • Adverteren
    • Inschrijven nieuwsbrief
    • Contact
  • icon
  • Terre Fermière (FR)

Antwerpse landbouwers organiseren eerste smaakbeurs voor horeca

Duurzaam ondernemen Vollegrondgroente oogsten Vollegrondsgroente zaaien 21 februari 2022

Een lokaal aanbod groenten, fruit, zuivel, vlees en nog veel meer dat speciaal afgestemd is op de behoeften van de Antwerpse horeca? Daar willen de boeren van A-ploeg en PAKT zich voor inzetten.

Nadat de vorige editie omwille van corona werd afgelast; wil men de horecaondernemer, verwerker of cateraar, dit voorjaar opnieuw uitnodigen voor de allereerste Antwerpse Smaakbeurs. Tijdens deze belevingsbeurs kan men kennismaken met lokale, Antwerpse boeren én hun producten. De smaakbeurs wordt daarnaast mogelijk gemaakt door een subsidie van Europa, Vlaanderen en de Provincie Antwerpen.

Smaakbeurs

Met de smaakbeurs hoopt men dan ook een eerste stap te zetten richting een zo volledig mogelijk aanbod; dat aansluit bij uw wensen en noden. Het doel is om daarnaast de korte keten toegankelijker maken. En eventuele drempels om te werken met lokale, vers geteelde en seizoensgebonden producten te verlagen.

Goede kwaliteit

“Ik geef graag een euro meer voor goede kwaliteit”, zegt Peter Schrauwen van ’t Raedhuys in Sint-Lenaarts over het ijs van Mieke Aertsen van Het Boerenijsje. “Dit ijs is top, het komt bijna rechtstreeks van de koe. Onze klanten stoefen erover. Dan weet je dat je goed zit, hé.” (Johan Van Baelen, GvA.be, 28/11/2021)

Naast het Boerenijsje vind je onder andere de groenten van Oogstappel, het varkensvlees van Duroc de Kempen en de paddenstoelen van Holy Shroom op de Smaakbeurs. Hier vind je de volledige deelnemerslijst.

Praktisch

Datum: Maandag 21 maart 16:00- 19:00
Locatie: Lokaalmarkt Deurne, Herentalsebaan 193, 2100 Deurne
Inkom is gratis, inschrijven kan via deze link

Bron: Rurant

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Pijnherkenning
28 okt

Vorming pijnherkenning bij landbouwhuisdieren

Dezwaef FertiFlow
28 okt

Dezwaef introduceert FertiFlow voor spuiwater

"Eco-regeling succesvol, maar kent nog uitdagingen"
28 okt

"Eco-regeling succesvol, maar kent nog uitdagingen"

Kuhn komt met nieuwe DT L 300 diepwoeler
27 okt

Kuhn komt met nieuwe DT L 300 diepwoeler

Gefractioneerd bemesten als terugverdienpraktijk
23 okt

Gefractioneerd bemesten als terugverdienpraktijk

Toon meer

Meer artikelen over duurzaam ondernemen

"Eco-regeling succesvol, maar kent nog uitdagingen"

“Eco-regeling succesvol, maar kent nog uitdagingen”

Veldgids ecologisch slootbeheer gratis te downloaden

Veldgids ecologisch slootbeheer gratis te downloaden

Beschermingsstroken: winst voor bodem, water en natuur

Beschermingsstroken: winst voor bodem, water en natuur

Meer lezen over:

Maak uw keuze

Machines

Duurzaamheid

Gewasbescherming

Poten en zaaien

Oogst en bewaring

Marktprijzen

Ziekte en gevaren

Toon meer

Footer

Onze vakpartners

YARA Logo - 208x105 pixels

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Contact
  • Nieuwsbrief
  • Abonneren
  • Adverteren

Copyright © 2025 Prosu BV | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Nieuws
  • Machines
  • Duurzaamheid
  • Gewasbescherming
  • Poten & zaaien
  • Oogst
  • Marktprijzen
  • Ziekten & gevaren
  • Vakpartners
    • Yara
  • Abonneren & meer
    • Abonneren op vakkrant Akkerbouwkrant
    • Uw abonnement op Akkerbouwkrant aanpassen
    • Adverteren
    • Contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • Terre Fermière (FR)